Märtsi alguses toimub Eesti suurim harrastuskalastajate võistlus

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasepää Kala 2017
Kasepää Kala 2017 Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Peipsi Harrastuskalastajate Klubi ja Mustvee valla Kasepää Teeninduskeskus korraldavad 3. märtsil traditsioonilise rahva kalapüügi võistluse «Kasepää Kala». Võistlus toimub sel aastal 17. korda ning on suurim talvine sündmus Peipsil, mille osalejate arv on aasta-aastalt kasvanud.

«Kui algusaastatel oli sündmuse korraldajaks Kasepää Vallavalitsus ning võistlus suunatud vaid kohalikele elanikele, siis alates ajast kui seitse aastat tagasi ühines korraldusega ka Peipsi Harrastuskalastajate Klubi, on sündmuse haare laienenud ja esialgsest 40 osavõtjast on võistlejate arv kasvanud juba üle 300,» kommenteeris sündmust Peipsi Harrastuskalastajate Klubi eestvedaja ja Kasepää Kala peakorraldaja Tarvo Leon. «Sel aastal ootame juba 500 osavõtjat, sest mitmed talvised suured kalapüügivõistlused on ära jäänud.»

Kasepää Kala on tuntud kui väga mahuka auhinnapagasiga kalapüügivõistlus, seda tänu suurele toetajate hulgale. Ka selle aasta võistlejaid ootab hulgaliselt väärikaid auhindu – peaauhinnaks on sel korral paat Kiili 400. Kõigi võistlusele registreerunute vahel loositakse välja hinnaline üllatusauhind (televiisor). Sündmus on mittetulunduslik ning suunatud harrastuskalastajatele. Päeva juhib Vladislav Korzets, keda võib juba nimetada Kasepää Kala patrooniks.

Kui võistlus ja reeglid on ikka samad, siis aasta-aastalt on lisandunud rohkem meelelahutust, et ka need pereliikmed, kes kala ei püüa, saaksid kaasa tulla ja veeta meeleoluka päeva Peipsi jääl. Nii on järjest kasvanud kauplejate hulk, kes müüvad kohapeal kala, aiasaadusi, käsitööd ja muud põnevat. Juba mõned aastad on meeleolu loonud mõni pillimees. «Sel aastal saab olema eriti põnev, sest Peipsile püstitatakse samal päeval ehtne vanast ajast tuntud kaluriküla – ajast kui Peipsi kalurid läksid jääle mitmeks nädalaks ja püstitasid sinna omale elamised, koos sauna ja muu vajalikuga,» teatas Kasepää rahvamaja juhataja Terje Lill. «Esmakordselt toimub sel aastal kelguvõistlus neile pereliikmetele, kes kala ei püüa – 50 m läbimine plastikkelgu ja jäänaasklite abil.»

Kasepää Kala toimub 3. märtsil algusega kell 9 Kasepää külas aadressil Sõpruse 90 (endise vallavalitsuse hoone taga).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles