Jaanus Marrandi: põllumeeste ikalduskahju tuleb hüvitada 1,3 miljoni lisaeuroga

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil: Riigikogu majanduskomisjoni liige Jaanus Marrandi
Pildil: Riigikogu majanduskomisjoni liige Jaanus Marrandi Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni arvates peaks valitsus leidma riigieelarvest 1,3 miljonit eurot ikalduskahju hüvitamiseks neile põllumeestele, kellel jäi raskete ilmastikuolude tõttu läinud aastal saak koristamata.

Riigikogu majanduskomisjoni liikme Jaanus Marrandi sõnul lisanduks antud summa sellele 1,3 miljonile eurole, mille Euroopa Komisjon eraldas Eestile hüvitiste maksmiseks.

«2017. aasta oli kaunviljakasvatajatele, aga samuti teraviljakasvatajatele ülimalt keeruline. Vihmase suve ja rekordiliselt sademeterohke sügise tõttu ei olnud paljudel põllumeestel võimalik saaki koristada,» märkis Marrandi. «Meiega on ühendust võtnud erinevad põllumeeste organisatsioonid ja taotlenud võimalust maksta ikaldustoetust juurde Euroopa Liidu poolt lubatud mahus,» lisas ta.

Eestis kasvatatakse teravilja 665 000 hektaril, kuid läinud aastal jäi saak põllule 15 protsendil külvipinnal. Koristamata jäi ka 69 protsenti põldoast ja 55 protsenti hernest. Marrandi sõnul kannatas raskete ilmastikutingimuste pärast tugevalt ka saagi kvaliteet. «Põllumeeste mure on igati mõistetav ja valitsuse võimuses on seda leevendada,» rääkis Marrandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles