PRIA on tänaseks jaganud 3,31 miljardit eurot toetusi (1)

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pexels / CC0 Licence

Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks ulatub Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) vahendusel aastate jooksul välja makstud toetuste summa 3,31 miljardi euroni.

«Oleme alates 2001. aastast teinud Euroopa Liidu makseagentuurina tööd selle nimel, et võiks kesta elu igas Eesti nurgas; et ettevõtlus maal, põllumajanduse ja kalanduse valdkonnas edeneks kaasaegse ja konkurentsivõimelisena,» ütles PRIA peadirektor Jaan Kallas. «Kümnetel tuhandetel PRIA klientidel (talupidajatel, kaluritel, suurtootjatel, teadusasutustel jne) on olnud võimalus saada osa kokku paarisajast erinevat liiki toetusest, mis sellele kaasa aitavad,» lisas ta.

Ka kohalikel kogukondadel on tänu LEADER-programmis ja rannapiirkondade arendamise algatustes osalemisele palju võimalusi ise oma kodukoha arendamises kaasa lüüa. PRIA-l on praegu üle 50 000 aktiivse kliendi ning nende arv on tõusuteel. Toetuste abil haritakse ja hoitakse korras ligi miljonit hektarit põllumajandusmaad ja Eestile omaseid poollooduslikke kooslusi ning kasvatatakse sadu tuhandeid põllumajandusloomi.

«Loodame olla oma senistele ja tulevastele klientidele heaks partneriks ja tagada, et toetuste jaoks eraldatud eelarved saaksid sihtgruppide heaks võimalikult suures mahus ja õiglaselt ära kasutatud. Seni on see enamasti ka korda läinud,» rääkis Jaan Kallas.

PRIA vahendatud toetused aastate, piirkondade ja toetusmeetmete lõikes on leitavad SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles