Anna naaber üles: regionaalarengu auhinnale oodatakse kandidaate

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalmaasikas
Regionaalmaasikas Foto: Rahandusministeerium

Igal aastal tunnustab riigihalduse minister Eesti parimaid algatusi, millel on oluline mõju mõne piirkonna arengule. Ka sel aastal kutsub rahandusministeerium üles esitama kandidaate parimate regionaalarengut toetavate algatuste ehk Regionaalmaasika konkursile.

«Regionaalareng ei sõltu ainuüksi riigi otsustest, vaid suur ja tänuväärne panus on kohalikel inimestel ja erinevates piirkondades asuvatel ettevõtetel endil. Just kohalikud inimesed ja ettevõtted on need, kes loovad üle Eesti erinevaid töökohti ning loomulikult ka selle keskkonna, kus on hea elada,» ütles riigihalduse minister Jaak Aab. «Ootame konkursile palju kandidaate, et inimeste, ettevõtete ja erinevate organisatsioonide panus oma piirkonna arengusse ei jääks märkamata ning parimad saaksid tunnustatud,» lisas ta.

Sobiv kandidaat on 2017. aastal hakkama saanud väljapaistva regionaalarengut toetava algatuse või teoga. Konkursile võivad kandidaate esitada kõik: inimesed, organisatsioonid, riigiasutused ja kohalikud omavalitsused. Samuti pole piiranguid kandidaatide esitamisel. Seega võib kandidaat olla nii füüsiline- kui ka juriidiline isik või hoopiski riigi ning kohaliku omavalitsuse asutus.

Auhind antakse väljapaistva tegevuse eest regionaalvaldkonnas. Näiteks tegevuse eest, mille tulemusel on edenenud piirkonna majandus, on loodud töökohti või pakutud piirkonnaspetsiifilisi tooteid ja teenuseid. Samuti selle eest, kui ollakse muul moel oluliselt kaasa aidanud piirkonna arengule või piirkonna eripära säilimisele ja tutvustamisele ning tegevuse eest, millel on olnud oluline mõju regionaalarengu tähtsustamisel ühiskonnas.

Eelmisel aastal pälvisid Regionaalmaasika:

  • Ants Väärsi – invatakso teenuse osutamine abivajajatele ilma kasumi teenimise eesmärgita ning koos meediaagentuuriga Mediamarketing uue invatakso soetamiseks heategevuskampaania korraldamine.
  • Rõngu Pagar – ettevõte on tegutsenud väikeses Rõngu alevikus Tartumaal juba 20 aastat. Ettevõte on pidevalt laiendanud tootmist ja loonud uusi töökohti.
  • AS Konesko tegevuse laiendamine Kesk-Eestis – AS Konesko on Järvamaa suurim tööstusettevõte, tunnustatud ja hinnatud tööandja, kes toetab ka mitmeid kultuuri- ja spordiüritusi Koeru vallas ning laiemalt.
  • Maaelufestival Sõmerul – tänu heale koostööle kohalike ettevõtetega on suudetud käivitada üks mitmekesisema programmiga maaelu tutvustavaid üritusi kogu Eestis.

Konkursile laekunud ettepanekuid hindab rahandusministeeriumi moodustatud komisjon, kes esitab tunnustusettepanekud riigihalduse ministrile. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 5. märts 2018 ning neid saab esitada siin või saata aadressile press@fin.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles