Riik plaanib Eesti mahepõllumajanduseksporti kolmekordistada (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merekonteinerid
Merekonteinerid Foto: Sander Ilvest / Postimees

Maaeluministeerium plaanib kasvatada Eesti mahepõllumajanduseksporti kolm korda 50 miljoni euroni.

Kolmapäevasel mahemajanduse tervikprogrammi nõukogu istungil lepiti põllumajandus- ja toiduvaldkonna eesmärkides kokku, et mahetoodangu ekspordikäivet tuleks suurendada 50 miljoni euroni, mis oleks praeguse ekspordimahu kolmekordistamine, teatas maaeluministeerium.

Istungil leiti, et kõikides valdkondades tuleks rohkem tähelepanu pöörata tarneahela arendamisele ja statistika kogumisele ning soodustada tuleks ettevõtjate koostööd ja infovahetust eksporditurgudele jõudmisel. Metsanduses tuleks täiendavalt tegeleda sellega, et laieneks Eesti erametsade sertifitseerimine rahvusvaheliste metsamajandamise standarditega.

«Leppisime kokku tegevussuunad ning kindlasti jätkame toimkondade ja nõukoja kokkusaamistega,» ütles maaeluministeeriumi taimetervise osakonna juhataja Sigmar Suu. «Pärast täpsustuste sisseviimist tervikprogrammi esitame selle veebruaris heakskiitmiseks valituse majandusarengu komisjonile.»

Mahemajanduse tervikprogrammis aastateks 2018–2021 kirjeldatakse mahemajanduse valdkondade hetkeseisu, ekspordi edendamise võimalusi ja lahendamist vajavaid kitsaskohti igas valdkonnas.

Lepiti kokku, et programmi rakendamine käib kaheaastaste tegevuskavade kaudu. Tegevuskavade sisu tuleb nii toimkondadest kui ka nõukojast ning tegevused kinnitab nõukoda. Nõukoda koondab seotud huvigruppide ja ministeeriumide esindajaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles