Jahimehed küttisid mullu 4956 metssiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga
Metssiga Foto: David J Slater/Caters News Agency/Scanpix

Keskkonnaameti andmetel küttisid jahimehed 1. märtsist kuni aasta lõpuni Eestis kokku 4956 metssiga, lisaks leiti mullu 230 isendit hukkununa ning 35 hukati sigade Aafrika katku (SAK) tunnuste tõttu.

Keskkonnaameti määruse kohaselt peavad jahimehed käimasoleval jahihooajal küttima 7557 metssiga.

«Aasta lõpu seisuga oleme riigi poolt ette antud metssigade küttimismahu täitmisega graafikus,» ütles jahimeeste liidu tegevjuht Tõnis Korts. «Metssigade arv on vähenenud ja nende kättesaamine muutub järjest kulukamaks, kuna iga järgneva metssea küttimiseks kulub üha enam ressurssi»" Samas on Kortsu sõnul lootust küttimismaht täita, kui jaanuaris ja veebruaris lund jätkub.

Mullu kütiti enim metssigu Saaremaal (1586 isendit), kus tuvastati suures koguses seakatkuga nakatunud loomi. Samuti küttisid rohkelt metssigu Hiiumaa (1079 isendit) ja Läänemaa (868 isendit) jahimehed.

Küttimiskohutuse täitmise protsent on suurim Võrumaal (136 protsenti), kus tuvastati mullu uus SAK-i laine.

Jahinduses käib küttimismahtude määramine ja küttimistulemuste arvestamine jahiaasta põhiselt. Vastavalt jahiseadusele algab jahiaasta 1. märtsil ja kestab järgmise aasta veebruari viimase päevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles