Pärnumaa üks trump, miks ta valituks osutus, oligi asjaolu, et seal on väga palju toiduga seotud ettevõtjaid ja üritusi, mis annab lootust, et külastajatel on palju põnevat avastamist.
Et maitsete aastast osavõtjal oleks lihtsam orienteeruda, valmistatakse Pärnumaa maitsete raja kaart, millel on märgitud linna ja maakonna toidutootjad ja -pakkujad.
Pärnumaa toidupiirkonna ürituste ettevalmistamisel ja elluviimisel osalevad SA Pärnumaa Turism, Pärnu Linnavalitsus, MTÜ Rohelise Jõemaa Koostöökogu, MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu koos Romantilise Rannateega, MTÜ Liivi Lahe Kalanduskogu, MTÜ Soomaa Turism ning Pärnu Restoranide ja Kohvikute Nädal.
Elmeste räägib, et nad on meeskonnaga püstitanud eesmärgid, mida selle aastaga saavutada. Esimene soov on tutvustada Pärnumaa toidutootjaid ja suurendada toidu kasutajaskonda. Veel on vaja viia kokku tootjad ja kasutajad, et soodustada lühikese tarneahela teket.
„Juba praegu on toitlustuskohtadel hea koostöö meie kohalike joogitootjatega – siidritalude ja veinimõisaga, aga tahe on tugevdada sidet teistegi toidutootjatega. Väiketootjate kogused pole suured, et kaubanduskettidesse minna, kuid piisavad, et restorane hooajalise kaubaga varustada,” selgitab Elmeste.
Piirkonnas on olemas kohaliku toidu pakkujad, kes on tunnustatud EHE märgise kandjaks, kuuluvad Eesti Toiduteele või on tunnistatud riigi parimate hoidiste tegijaks. Pärnumaal tegutsevad restoranid, mille peakokad alustavad päeva turul parimat kohalikku toorainet valides ja on hinnatud riigi parimateks restoranideks.
„Meie piirkonnas on kaks parimat koolikokka – Surjus ja Audrus, seegi potentsiaal vajab kasutamist,” lisab Merimaa.