Eestis ei jäänud möödunud aastal ükski loom marutaudi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marutaudi võivad nakatuda kõik imetajad, sealhulgas ka inimene.
Marutaudi võivad nakatuda kõik imetajad, sealhulgas ka inimene. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) analüüsist selgub, et Eestis ei jäänud möödunud aastal ükski loom marutaudi. 

Samas ei tohi haiguse taasnakatumise riski alahinnata, sest marutaudioht on Baltimaade idapiiril suurenev, haigus on endiselt levinud ka pajudes teistes riikides ning mitmes Euroopa riigis on marutaud taas olemas, kirjutab jahimeeste selts VTA värskele analüüsile viidates.

«Ühtlasi on haiguse taastekke vältimiseks endiselt oluline ning seadusega kohustuslik lemmikloomade regulaarne marutaudivastane vaktsineerimine,» ütles VTA loomatervishoiu, loomakaitse ja söötade osakonna projektijuht Enel Niin.

Alates 2013. aastast on Eesti ametlikult marutaudivaba riik. Kuna taud on jätkuvalt laialt levinud Venemaal ning viimasel ajal on nii juhtumite arv kui ka nakkuse leviala naaberriigis suurenenud, pole oht Eesti jaoks kadunud. VTA viib kaks korda aastas läbi metsloomade marutaudivastaste vaktsiini külvamist piirialadel. Järgmine metsloomade marutaudivastane vaktsineerimine on selle aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles