Nädalavahetuseks maale I - oled sa kunagi kuulnud vene laadast?

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila Joa Loss - Schloss Fall
Keila Joa Loss - Schloss Fall Foto: Albert Truuväärt/Scanpix

Tegelik Eesti on palju suurem kui Tallinn või Tartu - seetõttu jätkab Maa Elu endale võetud missiooni Eestimaa erinevate paikade, nende eripärade ja omanäoliste sündmuste populariseerimisel. Niisiis, nagu ütles Kiir oma vennale - «Sina käi enne Nuustakul ära kui Pariisi lähed!» Järgneb kaks isepärast sündmust jaanuarikuisest Eestist.

Kellaviietee muusikasalong

7. jaanuaril kell 17 Keila-Joa lossis

Keila-Joa loss jätkab populaarset pühapäevast muusikasalongi, kus saab nautida ehtsat ja kvaliteetset inglise teed, tutvuda lossi ja muuseumiga ning saada osa meeleolukatest muusikahetkedest. Kõik see toimub lossi ajaloolises interjööris, kust avaneb kaunis vaade jõele ja pargile. Musitseerivad tuntud virtuoosid ja tulevikutalendid.

Muusika varieerub Bachist džässini ning muusikud vestavad lugusid ja suhtlevad publikuga kõikvõimalikel teemadel. Esmaklassiline muusika, õdus ja noobel salongiatmosfäär ning vabad improvisatsioonid ning vestlused loovad muretu meeleolu, harivad ja lahutavad meelt kõikidel sügis-talvistel nädalalõppudel.

Loe veel.

Vene laat Haapsalu vanalinnas

6. jaanuaril kell 12 Haapsalus

Esimese Vene laada korraldasid Haapsalus vanalinna ettevõtted 2013. aastal. Laat avatakse traditsiooniliselt laupäeva keskpäeval Karja tänaval ja see kestab sõltuvalt ilmast paar-kolm tundi. Esinevad folklooriansambel Bõliina ja sõbrad.

Loe veel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles