700 Rakvere metsaomanikku heitsid suurema liidu rüppe

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erametsaliidu juhatuse esimees Mikk Link (paremalt esimene) andis Rakvere  metsaühistu juhatuse esimehele Meelis Matkamäele (paremalt kolmas) üle juubelikingituse.
Erametsaliidu juhatuse esimees Mikk Link (paremalt esimene) andis Rakvere metsaühistu juhatuse esimehele Meelis Matkamäele (paremalt kolmas) üle juubelikingituse. Foto: Eesti Erametsaliit

Eesti vanim järjepidevalt tegutsenud metsaühistu, 1992. aastal asutatud Rakvere metsaühistu võttis oma volinike koosolekul 28. detsembril vastu otsuse astuda taas Eesti Erametsaliidu liikmeks.

«Jutuks on see meil olnud juba mõnda aega, sest oleme märganud, et Erametsaliidu töö on nähtavamaks ja läbipaistvamaks muutunud. Tundus, et on õige hetk ühineda, et sellesse ühistöösse omagi panus anda ja otsuste tegemisel osaleda,» kommenteeris otsust Rakvere metsaühistu juhatuse esimees Meelis Matkamäe.

«Loodan, et me staažikaima ühistu otsus on hea eeskuju ka teistele metsaomanike ühendustele, kes üleriigilist esindatust seni vähem tähtsustanud on,» loodab Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees Mikk Link.

Eesti Erametsaliit, kes on Rakvere ühistuga ühevanune, on aja jooksul läbi teinud rahutumaid ja stabiilsemaid aegu. Viimane suuremate muutuste aeg oli viis-kuus aastat tagasi, mil seoses metsaühistute väga kiire arengu ja väikeste ühistute liitumisega muutus mõneti ka liikmeskond. Pärast seda on kiiresti hakanud kasvama ka liidu liikmesorganisatsioonidega ühinenud metsaomanike arv ja neile kuuluva metsamaa pind.

Praegu kuulub Eesti Erametsaliitu 20 metsaomanike ühendust, kellel on kokku 6200 liiget ja liikmete omandis 350 000 hektarit metsamaad. 2018. aastal liituva Rakvere metsaühistuga lisandub ligi 700 metsaomanikku, kellel umbes 17 000 hektarit metsamaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles