Valio hakkab toetama vastutustundlikke piimatootjaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Soome piimafirma Valio hakkab maksma toetust 1 sent liitri kohta piimatootjatele, kes on tõestanud, et toodavad piima vastutustundlikult.

Eesmärgiks on edendada loomade heaolu ja tagada loomadele kõrgem elukvaliteet, teatas ettevõte. Toetust makstakse tootjatele, kes on vastu võtnud meetmed loomade heaolu parandamiseks, muuhulgas tervishoiu osas.

Valio teatel vastavad neile tingimustele 80 protsenti Valio piimafarmidest ning eesmärgiks on 2020. aastaks kaasata kõik farmid.

«Oleme õnnelikud, et piimatootjad üle Soome on neile muudatustele pühendunud. Juba ligi 4600 Valio 5800 piimafarmist on vastavuses uute reeglitega,» ütles Valio farmiteenuste juht Juha Nousiainen.

«Loomade heaolu on tarbijate jaoks aina olulisem. Vastutustundlik tootmine on väga tähtis eetilise piimatootmise ja piimatootede atraktiivsuse tagamiseks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles