Hääletama: ütle oma sõna aasta keskkonnatunnustuse rahvahääletusel

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehase rajamine kütab kirgi. Fotol liikumise Eesti Metsa Abiks (EMA) korraldatud meeleavaldus Emajõe äärde kavandatava tselluloositehase vastu.
Tehase rajamine kütab kirgi. Fotol liikumise Eesti Metsa Abiks (EMA) korraldatud meeleavaldus Emajõe äärde kavandatava tselluloositehase vastu. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tänasest saavad kõik huvilised kaasa rääkida Aasta Keskkonnateo ja Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte valimisel. Oma lemmiku poolt saab hääletada 13.-26. detsembrini veebikeskkonnas keskkonnatunnustused.ee.

Keskkonnateo konkursil on traditsiooniliselt olnud esindatud kandidaadid, kes on silma paistnud oma keskkonnasõbraliku käitumise ja loodusthoidvate projektidega. Nii on ka tänavusele konkursile esitatud mitmeid tänuväärseid ja põnevaid projekte, mille eesmärgiks on olnud kaasa aidata meie looduse kaitsmisele ning keskkonnateadlikkuse suurendamisele. Kandidaatide seas on esindatud nii lindude, kalade, veekogude, metsade, niitude kui ka üldisemalt keskkonna heaolu ning jätkusuutlikkuse eest seisnud ettevõtmisi.

Aasta Keskkonnateo kandidaate on sel aastal 9:

MTÜ Kotkaklubi, MTÜ Väikese Väina Selts, Keskühistu Eramets, MTÜ Organic Estonia, ERRi saatesari «Wend Weis», Tartu Loodusmaja, Eesti Kalastajate Selts, kodanikuliikumine Eesti Metsa Abiks ja MTÜ Lõuna-Eesti Kalastajate Klubi.

Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte konkursil on sellel aastal 21 kandidaati:

OÜ Hundihinge talu, AS Advanced Sports Installations Europe, OÜ Arborest, OÜ Hepta Group Energy, OÜ AU Energiateenus, Stella Soomlais stuudio / OÜ Artisana, AS Tallinna Sadam, OÜ Gelatex Technologies, MTÜ Topsiring, OÜ Nordic Energy Solutions, AS Eesti Energia, OÜ Inseneribüroo STEIGER, OÜ Plastrex Europe, OÜ Redeem Nordics, OÜ Erismet, OÜ Multipakend Tootmine, OÜ Incap Electronics Estonia, OÜ Insero, AS Ensto Ensek, AS Ericsson Eesti ja AS DHL Estonia.

Konkursi võitja kuulutatakse välja jaanuari keskel toimuval üritusel. Aasta Keskkonnateo võitja saab preemiaks 5000 eurot, Aasta Keskkonnasõbraliku Ettevõtte üldvõitja saab Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel 35 000 euro ulatuses toetada oma ettevõtte edasist keskkonnasõbralikkust. Projektide lühikirjeldustega saab tutvuda keskkonnatunnustused.ee kodulehel, kus toimub ka hääletamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles