Järgmise aasta toidupiirkonna tiitli pälvis Pärnumaa

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa Kutsehariduskeskuses tehtud koogid.
Pärnumaa Kutsehariduskeskuses tehtud koogid. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Maaeluministeerium valis 2018. aasta Eesti toidupiirkonnaks nelja kandidaadi seast Pärnumaa. Aasta toidupiirkonda valitakse, et aidata kaasa kohaliku toidu ja toidukultuuri tutvustamisele.

«Pärnumaale viib toidupiirkonna tiitli värskete ideedega hea programm, tugev meeskond ning kogu maakonda kattev plaan siduda tervikuks nii Pärnu linn kui ka väljapoole jääv maapiirkond, sealhulgas Kihnu ja Soomaa. Kõik see kokku loob külastaja jaoks väga mitmekihilise sihtkoha ja palju avastamisrõõmu,» ütles Maaeluministeeriumi eesti toidu programmi projektijuht Kadi Raudsepp.

Tänavune konkurss oli väga tasavägine ning kõik neli konkursile esitatud taotlust sisaldasid head programmi ning plaani, kuidas oma piirkonda toidu kaudu esile tõsta ning kohaliku toiduga tegelevate ettevõtjate vahel koostööd edendada.  «Saaremaa, Läänemaa ja Vana-Võromaa tegid kandideerimisel ära suure ja tunnustamisväärse töö ja me ootame neid aasta pärast taas kandideerima,» märkis Raudsepp.

Maaeluministeerium kuulutas konkursi 2018. aasta Eesti toidupiirkonna tiitli kandja leidmiseks välja oktoobris. Kokku laekus konkursile neli taotlust, millest toidu- ja turismivaldkonna ekspertidest koosnev komisjon valis välja 2018. aasta tiitlikandja. 2016. aasta oli Hiiumaa maitsete aasta ja praegu on kord Peipsimaa käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles