Verivorstipeol saab tasuta vorsti ja käkke

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verivorst ja hapukapsas
Verivorst ja hapukapsas Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht / Scanpix

Eesti Toidumess, Grillfest ja Eesti Grilliliit korraldavad laupäeval II Eesti Verivorsti Peo. Lisaks selle hooaja toidutoodete tutvustamisele hindavad kohtunikud Eesti Grilli Gala tarvis verivorste ja avaliku küpsetamispeoga tähistatakse Eesti Grilliliidu üheksandat sünnipäeva. Sissepääs ja degustatsioonid on kõigile tasuta.

«Verivorstide valik Eesti poodides on tõeliselt rikkalik ja selleks, et teada mida poest osta tasub, korraldamegi igal aastal suure degustatsioonipeo. Eesti verivorstitootjad toovad oma tooted ja Grilliliidu grillimeistrid küpsetavad need rahvale maitsmiseks,» ütles Eesti Toidumessi korraldaja Angelica Udeküll. «Kõiki tooteid tutvustatakse ja degusteeritakse kindlal kellaajal. Lisaks verivorstidele- ja käkkidele saab proovida ka teisi talvisi toidulauarikastajaid,» rääkis Udeküll.

Eesti Grilliliidu juhatuse liige Enn Tobreluts rääkis, et Eesti Grilliliit tähistab igal aastal talve hakul oma sünnipäeva. «Meie sõnumiks on, et grillimine on tervislik toiduvalmistamise viis, mida tuleks harrastada mitte ainult suvel, vaid ikka aastaringselt,» rääkis Tobreluts. «Grillida võib kõike, sealhulgas ka verivorsti ja eriti hea ongi grillida talvel, viibides pere ja sõpradega õues värske õhu käes.»

Verivorsti Peo peaesinejateks on:

Verivorst Pärli (Karni), Verivorstid Kuldne Klassika (Karni), Praetud peekoniga verivorstid (Karni), Arke juubeliverivorstid (Karni), Praeverivorstid (Karni), Pärna Talu rõngas verivorst (Pärna Talu), Rakvere verivorst toorsuitsupeekoni ja ahjuõuntega lambasooles (Rakvere LK), Rakvere verivorst seasooles (Rakvere LK), Rakvere verivorst suitsulihaga seasooles (Rakvere LK), Rakvere pühade verivorst peekoniga seasooles (Rakvere LK), Rakvere verikäkk (Rakvere LK), Verivorst röstitud kaerahelvestega (Maks&Moorits), Kanepi verivorst (Maks&Moorits), Tooma verivorstikesed lambasooles (Maks&Moorits), Tooma verivorstikesed peekoniviiludega (Maks&Moorits), Maitselt Mahe verivorst suitsupeekoniga (Maks&Moorits), Priske verivorst lihatükkidega (Maks&Moorits), Verikäkk koore ja sibulaga (Maks&Moorits), Värskete ürtidega verivorstid (Rannarootsi), Rabajõhvika ahjuvorstid tangudega (Rannarootsi), Verivorstid suitsupekiga (Rannarootsi), Päkapiku verivorstid (Rannarootsi), Jõulupunn (Rannarootsi), Rannarootsi verivorstid (Rannarootsi), Lihaverivorst (Rannarootsi), Vanaema verivorst (Nõo), Joosepi verivorst (Nõo) ja Verivorstid suitsupeekoniga (Nõo).

Verivorsti Pidu toimub 18. novembril kell 10-15 Tallinnas Järve Keskuse ees. Lisainfo on leitav lehel www.verivorst.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles