Hiina parlamendi delegatsioon tutvub Eesti põllumajandusega

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Maaeluminister Tarmo Tamm arutas eile Hiina Rahvavabariigi Rahvakongressi põllumajanduse ja maaelukomisjoni aseesimehe Long Zhuangweiga kahe riigi põllumajandusalase koostöö edendamist.

Maaeluminister Tarmo Tamme sõnul on kahe riigi parlamentide ja ministeeriumide tasemel koostöö aina tihenemas ning ka ettevõtjad on vastastikku huvitatud põllumajandussaadustega kauplemise suurendamisest. «Elav läbikäimine valitsuse ja parlamendi tasandil sillutab teeb majanduslike sidemete hoogustumiseks,» ütles minister Tamm.

Hiinlaste huvi on mitmekesine

Maaeluministeeriumit külastanud Hiina parlamendidelegatsiooni huvitas Eesti põllumajandustootmise finantseerimissüsteem, tegevused põllumajanduse edendamisel, sealhulgas mahemajanduse perspektiivid ning teadusarendus. Maaeluminister Tarmo Tamm meenutas, et ta kohtus 25. augustil Hiina põllumajandusministri Han Changfuga, ning ennegi on erinevatel tasanditel olnud kahe riigi esindajatel tihedaid kontakte.

Põllumajandus on tähtis partnerlus

«Mitmed kõrgetasemelised kohtumised ja allkirjastatud kokkulepped Eesti ja Hiina toiduohutusametite ja põllumajandusministrite vahel on märk Eesti ja Hiina tugevatest ja tihedatest suhetest. Varasemate aastate tegevuskava edukusele tuginedes planeeritakse dokumenti eelseisvateks aastateks uuendada, et jätkata head partnerlust kahe riigi vahel,» kinnitas Tamm riikide kahepoolsete suhete süvendamise ja hea kaubanduspartnerluse jätkamise tähtsust.

Kohtumisel Hiina parlamendi delegatsiooniga osalesid Eesti Maaülikooli rektor Mait Klaassen, Hiina Suursaatkonna esindajad ja Maaeluministeeriumi ametnikud. Täna külastab Hiina parlamendi delegatsioon Kesk-Eesti põllumajandus- ja toiduainetööstusettevõtteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles