Tartu vallas Lähtel avatakse restaureeritud hauatähis Vabadussõja kangelasele

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restaureerimistööde algjärk
Restaureerimistööde algjärk Foto: TKK

Laupäeval, 18. novembril kell 11 avatakse restaureeritud hauatähis Eesti Vabadussõjas noorena langenud kapral Mihkel Arenile. Tartu vallas Lähte kirikukalmistul Mihkel Areni haual asuva metallristi restaureerisid Tartu Kõrgema Kunstikooli (TKK) üliõpilased.

Kapral Mihkel Aren pälvis Eesti Vabadussõja ajal hulljulguse eest hüüdnime «väike kapral». Ta kuulus soomusrong nr 1 meeskonda, mis osales Eesti Vabadussõja ajal 1919. aastal toimunud Tartu vabastamise lahingutes. Selle eest sai ta ka Eesti Vabadusristi. Aren langes 1919. a märtsis Orava mõisa juures toimunud lahingus 17aastasena ning maeti Lähte kiriku surnuaeda.

Restaureerimistöid teostasid TKK skulptuuriosakonna üliõpilased Jane Aus, Dmitry Gorbušin, Janeli Juhkam, Rita Jõgar, Uno-Tanel Kalle, Kaarel-Kaspar Säre, Ingmar Šuman, Inga Tomson ja Emma Tuvike. Juhendas Maria Väinsar.

Hauatähiseks oleva metallristi restaureerimise ning hauaplatsi korrastamise korraldas Kaitseliidu Tartu maleva Põhja-Tartumaa üksikkompanii. Restaureerimistöid toetas Kaitseliidu Tartu malev ning kalmu korrastamist Tartu vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles