Maaeluministeerium küsib Liidult erakorralist toetust (1)

maaelu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Tarmo Tamm
Maaeluminister Tarmo Tamm Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht / Scanpix

Esmaspäeval toimus Maaeluministeeriumis põllumajanduse ja maaelu arengu nõukogu istung, kus teiste teemade seas anti istungil osalejatele ülevaade taimekasvatussektori olukorrast ja olukorra leevendamiseks kavandatavatest tegevustest.

«Põllumehe mure on ka meie mure ning me otsime erinevaid võimalusi, kuidas oma põllumehi aidata. Oleme Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinikule Phil Hoganile üle andnud sektori keerulist seisu tutvustava kirja, samuti saatis Jüri Ratas samateemalise kirja Euroopa Komisjoni presidendile Jean-Claude Junckerile,» märkis maaeluminister Tarmo Tamm.

Vastust veel pole

Minister lisas, et mainitud kirjades küsiti erakorralist toetust ja paluti paindlikkust rohestamise nõuete täitmisel, kuna ilmastikuoludest tulenevalt on nende täitmine järgmisel aastal raskendatud. «Kuigi tänaseks meie ettepanekute osas veel vastust ei ole, on meie muret märgatud – Euroopa Komisjon on nii Balti riikidelt kui Soomelt palunud täiendavaid andmeid, mille põhjal vastav otsus teha,» sõnas Tamm.

Ajutine leevendus

Istungil andis ülevaate taimekasvatussektori olukorrast ja kavandatud tegevustest Maaeluministeeriumi põllumajandus- ja maaelupoliitika asekantsler Marko Gorban. «Kuigi selle aasta lõpus läheb väljamaksmisele üle 123 miljoni euro otsetoetusi ja järgmise aasta alguses mitmekümne miljoni euro jagu keskkonnatoetusi, siis nende tootjate jaoks, kellel saak põllule jääb, on see ajutine leevendus ja kevadel tulevad peale uue saagiaastaga seotud kulud,» ütles Gorban. «Hetkel otsime võimalusi, kuidas neile käibekapitali läbi finantsinstrumentide senisest enam kättesaadavaks muuta,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles