Aasta parim põllumees selgub kümne kandidaadi seast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevipoeg kündmas
Kalevipoeg kündmas Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Maalehe ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja korraldatud konverentsil Tallinnas riigikogu konverentsikeskuses selgub teisipäeval tänavune aasta põllumees, kelleks kandideerib kümme inimest.

Tänavusele aasta põllumehe konkursile on maamajanduslikud organisatsioonid esitanud kümme kandidaati seitsmest maakonnast. Tiitlile konkureerivad põllumehed Harju- ja Raplamaalt, Lääne-Virumaalt ja Pärnumaalt, samuti Saaremaalt, Tartu- ja Võrumaalt.

Esindatud on piima- ja teraviljakasvatus, samuti lihaveise- ja kitsekasvatus. Põllumehed konkureerivad kartuli-, köögivilja- ja maasikakasvatuses, samuti kalakasvatuses ning aianduses.

Konverentsil esineb tervitusega president Kersti Kaljulaid. Põllumajanduspoliitika hetkeseisu selgitab maaeluminister Tarmo Tamm. Põllumajandusreformi uusi suundi avavad Copa-Cogeca peasekretär Pekka Pesonen ja Soome Põllumeeste ja Metsaomanike keskliidu juhataja Simo Tiainen. Jätkusuutlikust toidutootmisest teeb ülevaate Leedu Põllumajandusühistute Liidu juht Mindaugas Maciulevicus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles