Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi
Saada vihje

Eesti toit pürib laia maailma

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: maaelu.postimees.ee
Copy
Eesti eesistumise peakokk Peeter Pihel lisab vahetult enne lauda viimist suitsulestale viimase lisandi, vadaku ja tilliõli kastme.
Eesti eesistumise peakokk Peeter Pihel lisab vahetult enne lauda viimist suitsulestale viimase lisandi, vadaku ja tilliõli kastme. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti avas 10. oktoobril Kölnis toimuva Eesti toidu vastuvõtu, kus võõrustasid 15 Eesti toidu- ja joogisektori ettevõtet oma koostööpartnereid. Vastuvõtt toimus rahvusvahelise toidumessi ANUGA raames.

«Meie, eestlased, teame, et Eesti toit on kvaliteetne ning maitsev ja seetõttu soovime seda ka teistele tutvustada,» ütles Maaeluministeeriumi kantsler Illar Lemetti. «Sellised üritused annavad meile võimaluse tugevdada kaubandussidemeid välisriikidega. Meie jaoks on oluline, et Eesti toitu märgataks ka mujal maailmas ja seeläbi aitame kaasa kohaliku toodangu ekspordi suurendamisele.»

Ei ole midagi häbeneda

Vastuvõtul tutvustati ajakirjanikele, ettevõtjatele, diplomaatidele ning ametnikele Eesti toitu ja toidutooteid, et edendada olemasolevaid kaubandussuhteid ning suurendada Eesti ettevõtete ekspordivõimalusi.

Kohapeal oli Eest tippkokk Peeter Pihel, kes on hetkel ametis ka Eesti eesistumise õhtusöökide peakokana. Peeter pakkus Eesti aastaaegadest inspireeritud menüüd, kasutades toidu valmistamisel just nende Eesti toidutööstuste toodangut, kes Kölnis end esitlemas. Ühes maailma tipprestoranidest – Fäviken Magasinet – töötanud tippkokk kiidab Eesti toidutööstuste toodangut: «Meil ei ole midagi häbeneda, meie toodang on väga kõrge kvaliteediga ning on auasi seda ka maailmale näidata.» Toitude kõvale pakkus eesti sommeljee Oskar Pihlik jooke kodumaistelt tootjatelt ning tõelise eesti atmosfääri loomise eest hoolitses muusik Mari Kalkun.

Eesti toidu vastuvõtul oli esindatud 18 toidu- ja joogisektori ettevõtet:

E-Piim Tootmine, Eesti Pagar, Salvest, Moe, Linnamäe Lihatööstus, Nõo Lihatööstus, Saaremaa Lihatööstus, Rõngu Mahl, Kadarbiku Köögivili, Nobenaps, Kolk Pruulikoda, Artisan Honey, Kalev, Põltsamaa Felix, Valio Eesti, Jaanihanso Siidrivabrik, Värska Vesi ja Säde Distillery.

Tagasi üles