Toiduainetööstused ootavad külla: käib ekskursioonidele registreerimine

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre juustufarmi juustukerade värvimine
Andre juustufarmi juustukerade värvimine Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Avatud toidutööstuste nädalal toimuvad 9. – 13. oktoobrini ekskursioonid toiduaineid tootvates ettevõtetes. Praeguseks on registreerunud juba 726 huvilist.

Kokku on üle Eesti avatud 26 toidutööstust Tallinnast, Tartust, Harjumaalt, Tartumaalt, Lääne-Virumaalt, Pärnumaalt, Saaremaalt, Ida-Virumaalt, Jõgevamaalt, Raplamaalt ja Põlvamaalt.

Ettevõtted pakuvad nädala vältel rohkem kui 4100 inimesele võimalust tulla tootmisettevõttesse ekskursioonile. Enim külastajaid suudavad päevas vastu võta Tartumaal Nõo vallas tegutsev Breti Luke Farmimeierei (kuni 200 külastajat) ja Pärnumaal Audru vallas asuv Tamme aiandustalu (kuni 165 külastajat).

Igaüks võib külastada

«Avatud toiduainetööstuste nädal pakub suurepärase võimaluse minna vaatama, kuidas kodukandi või kaugemates ettevõtetes omamaised tooted valmivad,» ütles maaeluminister Tarmo Tamm. «Kodumaine toit on kvaliteetne ja puhas. Kodumaine toidutootmine on väga suur väärtus ja toidutootjad teevad tänuväärset tööd meie toidulaua katmisel,“ lisas minister.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul pakub avatud toiduainetööstuste nädal suurepärase võimaluse tutvuda nende inimestega, tänu kelle tööle ja panusele saab kaetud meie igapäevane toidulaud. «Tööstuseid külastades võib igaüks veenduda, et kodumaine toidutootmine on kõrgetasemeline ning tooted kvaliteetsed,» lisas Potisepp.

Lisaks suurtööstusele soovivad oma toodangut tutvustada ka iseväärindavad väikeettevõtted.

«Kõikidele neile, kes suvisel avatud talude päeval põllumeestele külla ei jõudnud, avaneb taaskord hea võimalus näha, kuidas valmib juust väikemeiereides, tehakse põnevaid maitseainesegusid või jõuab purki erinevat sorti mesi ja pudelisse kodumaine õunasiider,» tõi esile Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Tiina Saron.

Registreerimisvorm osalemiseks on leitav siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles