Nädalavahetuseks maale VIII - müstilised lõkked, metsakino, maaliline jalgrattamatk ja veel kaks sündmust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinastulede öö Viimsi vabaõhumuuseumis
Muinastulede öö Viimsi vabaõhumuuseumis Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tuleva nädalavahetuse täheks on kahtlemata mööda tervet Läänemere rannikut kulgev muinastulede öö, millele saad alltoodud lingil ka oma lõkkega registreerida, kuid enne õhtust lõket võta aega, et külastada ka teisi üle Eesti toimuvaid vahvaid ja asjalikke üritusi maakohtades. Maa Elu portaal on teinud valiku maakohtades toimuvast ning soovitab nädalavahetuseks linnatolmu jalgadelt pühkida.

Muinastulede öö 2017

26. augustil Läänemere rannajoonel

Augusti viimasel laupäeva õhtul on kõik Eesti inimesed oodatud mere äärde, et süüdata rannas lõke ja samas näha teisi lõkkeid vastamas, et moodustada randades tuledest kett, mis ühendaks meid naabritega ümber Läänemere. Üritusel löövad kaasa kõik Lääneremere-äärsed rahvad. Registreeri oma lõke ja loe veel.

Kõrvemaa filmiõhtud 2017

26. augustil kell 19 Nõmbra Põhjala onnides

Kõrvemaa filmiõhtud võluvad publikut metsikutes paikades, alates Eesti kõige tähtsamast tuumavarjendist ja lõpetades kauni Kakerdaja rabaga. Filmid on hoolikalt valitud, lähtudes kohast, et kaotada piir ekraani ja päriselu vahelt. Loe veel.

Täpsusküti päev

26. augustil kell 12 Uderna külas

Päeva eesmärk on pakkuda inimestele meeleolukat ja kõigile jõukohast sportlikku tegevust, tutvustada Tartumaa Tervisespordikeskust Elvas ja selgitada välja Täpsuskütt 2017. Peale teiste täpsusspordialade on kõigil võimalus proovida kirveviset ja kadaga laskmist. Loe veel.

Nõva lestafestival

26. augustil Nõva külas Peraküla rannas

Peraküla rand on ainus koht Mandri-Eestis, kus on võimalik lesta püüda ridvaga ja rannal seistes. Tavapärasest erinev püügiviis on üks peamistest põhjustest, miks augustis kokku tullakse ja rõõmuks lesta püütakse. Haara ritv kaasa ja sammud Perakülla.

Pikk jalgrattamatk

26. augustil kell 15 Elva piirkonnas

Vapramäe-Vellavere-Vitipalu SA matkapäev on avatud kõigile rattasõiduhuvilistele. Algusega Elva Raudteejaama juurest, lõpetamisega loojangul Verevi veeres. Külastatakse 14 järve ja Elva jõge. Kaasa korralik eine ja piisav joogivaru. Loe veel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles