Maainimene saab nüüd ISO sertifikaadiga nõustamisteenust

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISO sertifikaadiga konsulent
ISO sertifikaadiga konsulent Foto: LightField Studios / Panthermedia / Scanpix

Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) nõuandeteenistusele väljastati kvaliteedijuhtimissüsteemi sertifikaat, millega tunnistati nõuandeteenistus standardi ISO 9001:2015 nõuetele vastavaks.

Sertifikaadi väljastamine oli viimane samm pikas protsessis, mille jooksul viidi nõuandeteenistuse toimimine vastavusse ISO 9001:2015 standardi nõuetega ja koostati organisatsiooni tööprotsesse kirjeldav kvaliteedijuhtimise käsiraamat. Käsiraamatus kirjeldatakse kõigi nõuandeteenistuse põhiliste protsesside juhtimist ja seiret. Ligikaudu aasta kestnud ettevalmistustöö eesmärgiks oli tagada nõuandesüsteemi toimimise kvaliteet ning kirjeldada protsesse kogu süsteemi pidevaks parendamiseks. Sertifitseerimise viis läbi AS Metrosert.

MES nõuandeteenistuse juhi Leho Verki sõnul pole ISO sertifitseerimise näol kindlasti tegu millegi pelgalt formaalsega. «Protsessi käigus tehtud töö viib MES nõuandeteenistuse töökorralduse ja nõustamisteenuste kvaliteedi paranemisele, mida tunnetavad ka kliendid,» sõnas ta.

MES nõuandeteenistus koondab põllumeestele ja maaettevõtjatele nõuannet jagavaid konsulente.

Olenevalt nõustamisvaldkonnast on nõuandeteenused toetatavad valdavalt 90 protsendi ulatuses, finantsnõuanne kuni 50 protsendi. Väikestele ja alustavatele ettevõtetele mõeldud mentorlus on toetatav 100 protsenti. Nõustamisteenuste osutamise toetamist rahastatakse Eesti Maaelu Arengukava (MAK) 2014–2020 vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles