Külaelanikud püüavad kogukonnapoodi sulgemisest päästa

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud/Scanpix

Kõrkvere kandi elanikud andsid eile kohalikus seltsimajas peetud koosolekul Saaremaa tarbijate ühistu juhtidele üle 110 allkirjaga petitsiooni, milles avaldatakse vastuseisu Kõrkvere poe sulgemisele, kirjutab Saarte Hääl.

Saalitäie rahva ees kõneldes ütles STÜ juhatuse esimees Kalle Koov, et otsus sulgeda Kõrkvere kauplus 11. septembrist langetati lõplikult pärast seda, kui Pöide vallavalitsus ei soostunud katma osaliselt kaupluse tegevuskulu. «Paraku maal rahvas vananeb ja elu hääbub,» tõi ta välja fundamentaalse põhjuse, miks maakauplused uksi sulgevad.

STÜ juhatus ja nõukogu vaatavad Kõrkvere rahva petitsiooni läbi lähiajal, kuid rahvas on veendunud, et nende protest poodi sulgemisest ei päästa. Kalle Koovi sõnul paneb STÜ kauplusehoone müüki, aga kui kogukonnal on maja kasutamiseks ideid, on ühistu valmis koostööks.

Viimase seitsme aastaga on Kõrkvere pood teeninud kahjumit 50 000 eurot ja poe suurimad müügiartiklid on 80 000-eurose käibe juures sigaretid, õlu, viin ja koeratoit. Põhitoiduained moodustavad kaupluse käibest vaid 25 protsenti.

Kohalikud inimesed tõid omalt poolt välja, et toiduainete läbimüük on väike eelkõige seetõttu, et sortiment on väga üksluine ja paindumatu. Näiteks pole saada moodsamat sorti piimatooteid, samuti jahutatud liha ja hakkliha. Kalle Koov selgitas, et kaubandusketis on kõik kauplused määratud sortimendipõhiselt ja möönduste tegemine ei ole majanduslikult mõeldav. Ka inimeste soovitud ekstratellimuste võimalust ei pidanud Koov võimalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles