Ära kasuta hoidistes õli. Kuumutamine ei suuda õlis leiduvaid mikroorganisme hävitada ja need võivad hakata «elama».
Hapukurgid säilivad rohelisena kui need enne purki ladumist keeva veega üle valada.
Kui marineerid tomateid, siis torka eelnevalt viljale hambatikuga augud sisse, nii ei lähe tomatid kuuma vedelikku pannes kohe lõhki.
Kui soovid tomatitelt nahku eemaldada, siis lõika naha sisse augud ning kalla viljad üle keeva veega. Oota paar minutit ja eemalda kergelt nahad.
Kui hoidis on purgis, veendu enne sulgemist, et sisse ei jääks õhumulle. Mullide eemaldamiseks kasuta plastikust spaatlit, millega saad tuua mullid hoidisest pinnale.
Kui järgid vanu retsepte, siis arvesta, et 1-protsendilise marinaadi saamiseks tuleb võtta 1 osa 30-protsendilist äädikat ning 29 osa vett.
Kui hoidis on purgis ja jahtunud, siis veendu, et kaas on korralikult kinni. Tõsta purk silmade kõrgusele ja vaata, kas kaas on sissepoole kumer. Väljapoole kumer kaas ei ole korralikult sulgunud. Samuti ei tohi kaane vahelt tulla sisisevat häält, see on selge viide, et hoidis pole suletud ja hakkab käärima. Kaane võib küll uuega asendada, kuid sel juhul tuleks säilitada hoidist külmas ja tarbida ära lähinädalatel, talveks keldrisse viia seda ei tohiks.
Kui säilitad hoidiseid keldris, siis arvesta, et ruum peab olema jahe, pime ja kuiv. Hoidistamiseks sobivaim temperatuur on 10-20 kraadi. Kindlasti ei tohi temperatuur minna talvel miinusesse. Kui keldris on külmakraadide oht, pane hoidised põrandapinnast kõrgemale alusele (nt riiulitele) ning kata purgid vana teki või kasukaga. Köetavas keldris võiks paigutada hoidised küttekehast võimalikult kaugele. Rõdul ei tasuks kõikuva temperatuuri tõttu hoidiseid säilitada.