Seakatk tabas Leedus 23 464 seaga farmi

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täna diagnoositi seakatk Leedus 23 464 seaga farmis. Nakkuse leviku tõkestamiseks rakendatakse taudipunktis ja selle lähiümbruses piirangud võimaliku nakkusohtliku materjali liikumisele, viiakse läbi täiendavad kontrollid, taudistunud farmi sead hukatakse ning hoone puhastatakse ja desinfitseeritakse.

Katk levib Kesk-Euroopa suunas

See oli Leedu selle aasta kümnes sigade Aafrika katku juhtum kodusigadel. Eile tuvastati ka Lätis nende selle aasta kolmas sigade Aafrika katku juhtum. Poolas on sel aastal sigade Aafrika katk jõudnud 29 seafarmi. Eestis on sigade Aafrika katk tuvastatud kahes farmis, juuni keskel Pärnumaal Audru vallas asuvas 3400 seaga farmis ning mõne päeva eest Saaremaal enam kui 3200 seaga farmis.

Sigade Aafrika katk levib ka Kesk-Euroopa suunas, tänaseks on sigade Aafrika katku diagnoositud 24 Tšehhi metsseal. Eestis on juuni lõpu seisuga uuritud 6519 metssiga, kellest 556 olid sigade Aafrika katkule positiivsed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles