Kalurid saavad toetust kaasaegsemate mõrdade soetamiseks

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõrrapüük
Mõrrapüük Foto: Marko Saarm / Sakala

Alates esmaspäevast saavad kalalaeva ja kalapüügiluba omavad kalurid taotleda PRIA vahendusel püügivahendi parendamise toetust. Toetust saab kasutada ankurdatud mõrdade soetamiseks Peipsi, Pihkva ja Lämmijärvel, mis aitab piirata alamõõdulise kala kaaspüüki, samuti antakse toetust rannapüügil kasutatavate hülgepeletite ja hülge kahjustustele vastupidavamate mõrdade jaoks.

Viiendik omarahastust

Tänavu on toetuste maksmiseks eraldatud 780 000 eurot. Üks taotleja võib toetust saada kuni 80% planeeritud investeeringu abikõlblike kulude maksumusest. Taotlusi võetakse käesoleval aastal vastu 30. novembrini või eelarve ammendumiseni.

Taotluskriteeriumid

Toetust võib saada äriregistris registreeritud mikro-, väike- või keskmine ettevõtja, kellele on kalapüügiseaduse alusel ja korras 2017. aastaks antud kaluri kalapüügiluba. Ta peab omama määruses nõutud segmenti kuuluvat registreeritud kalalaeva ning ka püügivahend, mille asendamiseks ta toetust taotleb, peab kuuluma talle endale. Tal peab olema püügivõimalus sama püügivahendi kasutamiseks, mille asendamiseks ta toetust taotleb. Samuti rõhutab PRIA, et ühe kalalaeva samaliigilise püügivahendi ja seadme kohta ei anta toetust rohkem kui üks kord programmiperioodi jooksul ning mitte rohkematele püügivahenditele kui taotlejale taotluse esitamise aastaks määratud püügivõimalus ette näeb.

Taotlused toetuse saamiseks tuleb saata postiga või digitaalselt allkirjastatuna e-postiga PRIA keskusesse. Vormid ja täpsemad juhised on PRIA kodulehel. Lisainfot saab PRIA kalandustoetuste büroost telefonil 737 1378.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles