Maaülikooli vastuvõtt: populaarseimad erialad

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Enim avaldusi konkursi kohta on saanud bakalaureuseõppes «Maamajanduslik ettevõtlus ja finantsjuhtimine» (325) ning magistriõppes  «Majandusarvestus ja finantsjuhtimine» (110). Enim avaldusi õppekoha kohta sai bakalaureuseõppes «Loodusturism» (6,45) ning magistriõppes taas «Majandusarvestus ja finantsjuhtimine» (2,75).

Sisseastumise infosüsteemi (SAIS) andmetel on hetkeseisuga Maaülikooli erialadel õppimiseks avalduse esitanud 2641 inimest – sellest 2220 inimest 1. astmele, 418 inimest 2. astmele ning kolm inimest 3. astmele. Kõige rohkem avaldusi (365) esitati kandideerimise esimesel päeval 22. juunil.

Sisseastumisavaldusi on võimalik esitada veel selle kolmapäeva keskööni. Vastuvõtt lõpeb kell 23.59.

Soovitused tulevikuks

Mõni päev tagasi hindasid Eesti Maaülikooli kuratooriumi liikmed Maaülikooli tegevuse heaks. Ülikooliseadusest tulenevalt esitab kuratoorium üldsusele kord aastas oma hinnangu ülikooli kohta. Kuratoorium on ülikooli ning ühiskonda siduv nõuandev kogu, mille liikmed nimetab valitsus, kuulates ära ülikooli seisukoha.

Kuratoorium soovitas maaülikoolil senisest tugevamalt haarata ühiskondlikku positsiooni energeetikavaldkonna arendamisel, eelkõige silmas pidades taastuvenergia ning bioenergeetilisi lahendusi. Samuti toodi välja tihedama ettevõtluskoostöö vajadus tegevpõllumeestega, et teadust ning ettevõtlust omavahel paremini integreerida ning saavutada riigis paremad ja koheselt ellu rakendatavad tulemused nii teaduses kui põllumajanduses.

Rahastuse küsimus

Kuratooriumile teeb endiselt muret veterinaarmeditsiini õppekava riiklik rahastamine, mille osas tehakse lähiajal järelpärimine ministeeriumitele. Kuratooriumi hinnangul tuleb tingimata arvestada, et maaülikoolis õpetatavad erialad on ühiskonna ning riigi jätkusuutlikuks toimimiseks väga olulised, mistõttu tuleks nende valdkondade õpe katta esmajoones riikliku rahastusega.

Eesti Maaülikool kuulub põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas maailma 100 parima ülikooli edetabelisse, olles 51.-100. kohal. Taime- ja loomateaduste ning keskkonna ja ökoloogia valdkonnas on maaülikool maailmas 1% enim viidatud teadusasutuste hulgas.

Edetabelid ja muu asjakohase info leiab Sisseastumise infosüsteemi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles