Järvala kündis end Venemaa lahtistel teiseks

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Künnivõistlused 2016 Kehtnas
Eesti Künnivõistlused 2016 Kehtnas Foto: Tiina Kõrtsini/Scanpix

Juuli alguses lõppesid Baškortostanis Ufa lähedal VI Venemaa lahtised künnivõistlused, millel osales ligemale 40 kündjat 30-st Venemaa regioonist ning Euroopa riikidest.

Teisena lõpetas võistluse eesti künnimees Kaspar Järvala, kes osales seal juba neljandat korda. Esimese koha võttis maailmameistrist iirlane John Whealan ning kolmandana lõpetas rjazanlane Andrei Šal.

Neljandat korda Venemaa künnivõistlustel osalenud Kaspar Järvala ütles, et tingimused olid kõigist eelmistest kordadest keerulisemad, vahendab portaal pollumajandus.ee. «Vahetult enne võistluspäevi olid seal kõvad sajud, võistluste ajal nii hullusti ei sadanud, kuid muld oli lühidalt öeldes õudne kleepekas,» selgitas kogenud künnivõistleja. «Lasid adra mulda ja 20 meetri pärast oli hõlmal 20 cm paksune kiht mulda ja see oli kinni nagu kitt. Puhastasid selle pahtlilabidaga ära, kuid ega sellest eriti abi polnud. Kohalikud Venemaa kündjad olid sellise põlluga natuke rohkem harjunud.»

Võisteldi ühesuguse varustusega, traktoriks «Agromaš 85TK» ja adraks «Kverneland» kahekorpuseline pöördader. Võistlustel peeti eraldi üldarvestust ja arvestust Venemaa kündjate kohta. Kuigi eelvõistluse järel oli esikümnes kaks iirlast, lubati finaali igast välisriigist ainult üks võistleja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles