Pere aurumasinasse ja Ülenurmele!

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MEHED JA MASINAD
MEHED JA MASINAD Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Järjekorras seitsmes üleriigiline masinapäev «Mehed ja masinad» kutsub osalema.

Eesti Põllumajandusmuuseumis 9. juulil kell 10 algav masinapäev ootab tehnikahuvilisi nii Eestist kui ka väljastpoolt. Lubatud on tulla ka koos oma aurumasina, maamootori, traktori või muu vanatehnikaga.

Juba kell 8 pühapäeva hommikul alustatakse Ülenurmel vanatehnika väljanäituseks ülespanekuga. Päeva esimeses pooles on võimalik tutvuda vanatehnika ekspositsiooniga, jagada kogemusi, käivitada masinaid ning tutvuda restaureeritud ratastraktoriga «DEERING». Lõunal tipneb sündmus kombainer Elmine Otsmani kombainipunkri tutvustamisega, mida saadavad meenutused naistraktoristidelt.

Päeva jooksul toimub vanavaralaat, avatud on näitused ja töötoad ning muusikat mängib Väägvere külakapell. Lastel on võimalus külastada meisterdamistubasid, kus saab muuseas maalida kive ja meisterdada puidust autot. Lisaks on võimalik külastada seppa.

Pärastlõunal, kui kokkuvõte masinapäevast on tehtud ja osalejad tänatud, jätkub päev Põllumajandusmuuseumis Euroopa maaelu arengu võrgustiku fotonäituse «Pagulaste ja immigrantide integratsioon Euroopa Liidus» avamisega. Sellele järgneb kell 15 ETV saatesarja «Lauluga maale» salvestus, kus on külas Rolf Roosalu.

Sündmusele pääseb muuseumipiletiga ning registreerida saab telefonil +372 5340 8194 või e-posti aadressil emily.lindsalu@epm.ee. Täpsem info ja ajakava on leitavad Eesti Põllumajandusmuuseumi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles