Üle veerandtuhande talu avavad uudishimulikele uksed

Sten Torpan
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avatud talude päev
Avatud talude päev Foto: Gertrud Alatare/Scanpix

Juuli teises pooles toimuvale avatud talude päevale on registreerunud rekordiliselt 275 talu ja põllumajandustootmist.

Avatud talude päeval saab projektijuhi Karolin Lillemäe sõnul nii kino (Soodevahe talu Harjumaal), teatrit (Alle-Saija teatritalu Põlvamaal), tsirkust (Luidja tsirkusetalu Hiiumaal) kui ka palju muud huvitavat. «Oma lemmikud saab valida avatud talude andmebaasist, kust leiab ka 100 esmakordselt uksi avavat talu,» lisas ta.

23. juulil toimuval üle-eestilisel avatud talude päeval saavad külastajad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, kaasaegset põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

Harjumaalt on registreerunud 45, Pärnumaalt 36, Tartumaalt 27 , Valgamaalt 20, Lääne-Virumaalt ja Viljandimaalt 18, Põlvamaalt 17, Ida-Virumaalt 16, Võru, Lääne- ja Saaremaalt 14, Raplamaalt 12, Järvamaalt 11, Jõgevamaalt 9 ning Hiiumaalt 4 talu.

Kodulehel on üleval kogu osalemiseks vajalik info, sealhulgas on osalevate ettevõtete kohta kaardil kirjas tegevusvaldkonnad, kontaktandmed ja päeva programm. 

Esimene avatud talude päev toimus 2015. aastal, kui oma uksed avas külastajatele 147 talu, 2016. aastal osales juba 234 talu.

Avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Maamajanduse Infokeskus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning Eestimaa Talupidajate Keskliit. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud Leader-tegevusgrupid ja Eesti Külaliikumine Kodukant.

Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles