Hiirmelonisalat ploomtomatitega
150–200 g ploomtomateid, 150–200 g hiirmelonit, 3–4 lehtsalatilehte, 1 kuhjas sl värskelt peenestatud tilli, 1 sl veiniäädikat, 1–2 sl külmpressitud taimeõli, 1 tl suhkrut ja maitseks veidi soola. Pese melonid ja tomatid, lõika need risti pooleks. Lõigu või rebi salatilehed väiksemaks. Sega kõik komponendid kergelt läbi ja tõsta valmis salat pooleks tunniks külmkappi.
Hiirmelonisalat lillkapsaga
Üks keskmine lillkapsas, 200 g hiirmelonit, 2 kuhjas sl värsket tilli, 1/2 klaasi hapukoort või maitsestamata jogurtit, 1 sl õli, maitseks veidi suhkrut ja soola. Puhasta lillkapsas ja jaga väiksemateks mõnesentimeetrise läbimõõduga õisikuteks. Järelejäänud õisikukonts lõigu peeneks ribaks või riivi jämedalt. Pese hiirmelonid puhtaks ja lõigu pikuti või põigiti pooleks. Nüüd sega kõik komponendid kokku ja tõsta salat tunniks külmkappi. Seejärel sega veel kord korralikult läbi ja serveeri.
Võta 2 klaasi hiirmeloneid, 3–4 kiivit, 1/2 mugulfenkolit, 1 laim, 2 sl suhkrut ja 1 sl külmpressitud taimeõli. Pese ja lõigu hiirmelonid pikuti pooleks. Koori kiivid, lõika pikuti pooleks ja seejärel peeneks viiluks. Lõigu mugulfenkol peeneks ribaks, loputa kergelt üle ning nõruta. Taimeõli hulka sega laimimahl ja suhkur. Nüüd sega kõik komponendid läbi ja tõsta salat pooleks tunniks külmkappi.
Võta neli pooleliitrist hermeetilise kaanega suletavat purki ja täida need hiirmelonitega. Vala nüüd hiirmelonid väiksemasse ämbrisse, sega need peeneks uhmerdatud lauasoolaga läbi (3–4 kuhjas sl) ja aseta 24 tunniks jahedamasse ruumi seisma. Seejärel pese kurgid üle ja lao purkidesse. Igasse purki riputa kurkide vahele 1 kuhjas sl sinepiseemneid ja 1 sl koriandriseemneid. Peale vala jahutatud marinaad ja sulge purgid õhukindlalt. Marinaadi valmistamiseks aja 0,6 liitrit vett keema, lisa 2 kuhjas sl suhkrut, lase jahtuda toatemperatuurini ja sega juurde 2 klaasi valget veiniäädikat. Tõsta hoidis jahedasse. Nädala pärast on hoidis söömiseks valmis.