Päevatoimetaja:
Kadri Suurmägi

Nõo lihatööstus avas Baltikumi moodsaima lihalõikusliini

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Uus lihalõikusliin lubab senist tootmismahtu kolmekordistada.
Uus lihalõikusliin lubab senist tootmismahtu kolmekordistada. Foto: Erakogu

AS Nõo Lihatööstus avas Baltikumi kõige tänapäevasema tehnoloogiaga varustatud uue lihalõikusmaja, mille ehitusmaksumus koos seadmetega oli üle viie miljoni euro.

Ettevõtte juhi Toomas Kruustüki sõnul võimaldab uus lihalõikusliin lõigata nii sea- kui ka veiseliha, samas saab senist tootmismahtu kolmekordistada. Veel paraneb märgatavalt lõigatava liha kvaliteet ja säilivusaeg, kuna iga tüki analüüsib ja kaalub liin üle etteantud parameetrite järgi.

Ettevõtte müügidirektori Simmo Kruustüki sõnutsi on viimastel aastatel märkimisväärselt tõusnud nõudlus värske sea- ja veiseliha järele, mistõttu soovitakse laiendada kliendibaasi kodu- ja eksportturul, andes toodetele lisandväärtust. Samuti saab uue lihalõikusliini abil lõigata spetsiifilise suurusega lihalõike kliendi soovist ja nõudlusest tulenevalt.

Tagasi üles