Jõgevamaal esitleti uudset taimekaitsepritsi

Maa Elu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimekaitsepritsi süsinikkiust poomid on 36 meetrit laiad.
Taimekaitsepritsi süsinikkiust poomid on 36 meetrit laiad. Foto: Erakogu

Jõgevamaal sai näha uhiuut John Deere iseliikuvat taimekaitsepritsi, mille süsinikkiust poomid on 36 meetrit laiad.

Pritsil on palju uuendusi, näiteks süsinikkiust poom, uudsed pihustid ja suur 5000 liitrine lahusepaak. “Süsinikkiust poomid on viis korda kergemad ja kuus korda tugevamad kui terasest poomid, mistõttu on masin vastupidavam,” rääkis Baltic Agro Machinery tootejuht Kristjan Ruusamäe. Süsinikkiust poomi laius on 36 meetrit ja poomide küljes olevad kõrgusandurid hoiavad selle stabiilsena ning hoiavad ühtlast kõrgust nii maapinnast ja taimestikust.

R4050i pritsis on kasutusel uudne kahe pumbaga pritsimislahuse süsteem PowrSpray, mille üks pump on täitmiseks ning teine pritsimise jaoks. “Täitmispump täidab paagi kiirusel 1200 liitrit minutis ja 5000 liitrine lahusepaak saab täis nelja minutiga. Paagi ümar kuju ja sisepind ning ilma vaheseinteta ehitus tagab paagi täieliku tühjenemise ning lihtsustab paagi läbipesu,” selgitas Ruusamäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles