Galerii: Maanädal algas Tartu raeplatsil kuumade tangorütmide saatel

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval andis Tartu linnapea Urmas Klaas linnavõimu nädala lõpuni maameeste kätte. Maanädala tippsündmus on neljapäevast laupäevani kestev maamess. Maanädala avasid Raekoja platsil tangorütmide saatel noored meistertantsijad ning ka üks robotmuruniiduk.

Kuigi Raekoja platsil peetud maanädala avasündmusel oli väljas vaid mõni kraad üle nulli, said kohale tulnud osa kuumadest tangorütmidest. Laval vihtusid tangot mullu maailmameistrivõistlustel kaheksanda koha saanud Rasmus Lang ning tema partner Martina Heimo.

Noorte tantsijatega püüdis lava ees sammu pidada ka John Deere Tango nime kandev robotmuruniiduk. Paraku tuleb tunnistada, et noortele tantsijatele jäi niiduk äkilisuselt ja väljapeetuselt julgelt alla.

«Maamehed teavad, kuidas võimu hoida ning milline vastutus sellega kaasneb,» sõnas linnapea Urmas Klaas täna keskpäeval maanädala avamisel. Ka lisas Klaas, et ootab pühapäeval võimu maameestelt taas linnaisade kätte tagasi.

Maamess toimub tänavu 25. korda. Veerandsajandiga on mess kasvanud Baltikumi suurimaks sellelaadseks näituseks. Sel aastal osaleb maamessil 500 ettevõtet ning mess laiub kuuel hektaril.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles