Mobiilirakendus päästab kalurid paberimäärimisest

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasket füüsilist tööd tegevad kalurid saavad soovi korral oma aruanded pisut lihtsamalt ametnikele saata.
Rasket füüsilist tööd tegevad kalurid saavad soovi korral oma aruanded pisut lihtsamalt ametnikele saata. Foto: Ants Liigus

Sellest nädalast saavad kutselised rannakalurid ja sisevete kalurid esitada kohustuslikke püügiandmeid mobiilirakenduse PERK (püügiandmete esitamise rakendus kaluritele) kaudu.

Rakendus peaks muutma andmete saatmise kalurite jaoks lihtsamaks ja kiiremaks, kuna enam pole vaja ametiasutustele esitada paberil püügipäeviku lehti. Selle asemel saavad kalurid edastada kohustuslikud püügiandmed nutirakenduses korraga mitmele ametiasutusele.

Maaeluministeeriumi kalamajandusosakonna juhataja Ain Soome sõnutsi pakub Eesti kaluritele sellist e-teenust esimese riigina Euroopa Liidus, mistõttu on selle vastu huvi tundnud paljud teised liikmesriigid ning soovinud Eestis loodud rakendust oma riigiski juurutada.

PERKi kaudu saab saata kohustuslikke püügiandmeid korraga nii maaeluministeeriumile kui ka keskkonnainspektsioonile. 2018. aasta jooksul on kavas luua piiriveekogude kaluritele võimalus esitada PERKi kaudu andmeid ka politsei- ja piirivalveametile.

Androidi kasutajad saavad rakenduse alla laadida Google Play kaudu: https://goo.gl/BbGvxF. Teiste operatsioonisüsteemide kasutajad saavad rakendusse siseneda veebilehel https://perk.agri.ee/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles