PRIA maksab otsetoetused jõulukuul välja

Riina Martinson
, Maa Elu toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA lubab enamuse loomatoetustest detsembris välja maksta.
PRIA lubab enamuse loomatoetustest detsembris välja maksta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) kinnitas 2016. aastal taotletud pindala- ja loomatoetuste väljamaksmiseks otsetoetuste ühikumäärad ning plaanib kaheksat liiki otsetoetused valdavalt detsembrikuu jooksul välja maksta. Otsused koostab PRIA 12. detsembriks.

Kokku on  Euroopa Komisjon eraldanud Eesti riigile 2016. aasta otsetoetuste maksmiseks 114,56 miljonit eurot ja ette näinud ka selle jaotuse toetusliikide lõikes.

Otsetoetuste osakonna juhataja Andrus Rahnu hinnangul on taotlejad hakanud uute toetuste ja nõuete sisust varasemast paremini aru saama ja neid järgima. „See tähendab, et rikkumisi ja nende tõttu tehtavaid toetuse vähendamisi on varasemast vähem,” selgitas ta, „taotlejatele oli abi ka juba taotluse täitmise ajal  e-PRIAs antavatest teavitustest võimalike vigade kohta.”

Lisaks saavad aasta lõpus toetuse kätte väikepõllumajandustootjad.

Infot kinnitatud otsuse sisu kohta näeb iga taotleja enda kohta e-PRIAst. Samuti näeb igaüks e-PRIAst oma toetuse laekumise eeldatavat kuupäeva niipea, kui makseotsus on koostatud ja riigikassale edastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles