USA põllumehed muretsevad maisisaagi müügi pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rekordiline maisisaak on USAs tekitanud olukorra, kus saak seisab lihtsalt kuhjas maas, maisihind on odav ning põllumehed mures.

Oktoobri alguse seisuga oli USA põllumajandusministeeriumi (USDA) andmetel maisisaak 15,1 miljardit vakka, mis teeb 173,4 vakka aakri kohta. Maisivaru on kasvanud 2,23 miljardi vakani, seda on 17 protsenti enam möödunud aasta varudest.

Seetõttu murravad USA põllumehed pead, kuhu saak tänavu müüa. Hea uudis on, et maisi tarbitakse rohkem kui kunagi varem. USA põllumajandusministeerium prognoosib maisi tarbimise kasvu rekordilise 14,5 miljardi vakani, millest 5,65 miljardit moodustab loomasööt, 5,55 miljardit etanooli tootmine ning 2,23 miljardit läheb ekspordiks.

Külluslik saak on langetanud maisi hinda, kuid USA põllumehed loodavad, et tänu ekspordinõudlusele saavad nad ikkagi paremat hinda.

Allikas: agriculture.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles