Puidust pakkematerjal tahab tähelepanu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvahelises kaubavahetuses kasutatakse kaupade transpordiks väga laialdaselt puidust pakkematerjali ning seejuures tuleb alati tähelepanu pöörata, millised nõuded sellele on kehtestanud sihtriik, toonitas põllumajandusamet.

Kauba transportimiseks kasutatav nõuetele mittevastav puidust pakkematerjal võib sihtriigis kaasa tuua sisseveokeelu, kauba tagasisaatmise või pakendite hävitamise ning kulud peab katma saatja.

Puidust pakkematerjaliga võivad edasi kanduda taimekahjustajad, mis põhjustavad ohtu kohalikule loodusele. Rahvusvaheliselt on kokku lepitud, kuidas puidust pakkematerjaliga seonduvad riske vähendada ning millistele nõuetele pakendid peavad vastama. Puidust pakkematerjal peab olema vaba taimekahjustajatest, valmistatud kooritud ja töödeldud puidust ning nõuetekohaselt vastavusmärgiga märgistatud.

Eesti eksportijatel on soovitav osta puidust pakendeid põllumajandusametilt vastavusmärgi kasutamise õiguse saanud ettevõtetelt või kasutada ringluses olevaid vastavusmärgistusega kaubaaluseid. Samuti saavad eksportijad taotleda vastavusmärgi kasutamise õiguse ja standardile vastavaid pakendeid ise toota.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles