Saksamaal jäi teravilja- ja rapsisaak varasemast väiksemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa teravilja- ja rapsisaak on lõppenud aruandlusaastal jäänud alla keskmise, näitab Saksamaa Toidu- ja Põllumajandusministeeriumi viimane raport perioodi september 2015 kuni august 2016 kohta. 

Saaki mõjutasid ebasoodsad ilmastikuolud: kuiv ja varajane sügis mullu, pehme talv ning suured vihmad varasuvel. See soosis taimehaiguste levikut, vähendas saagikust ja vilja kvaliteeti.

Saagikus tervikuna jäi eelneva perioodi tulemustele alla 4,5 protsenti. Samuti vähenes teravilja all olev maa 2,5 protsendi võrra, sest põllumehed on eelistanud teraviljale teisi kultuure, nagu suhkrupeet, taliraps, hernes ja uba.

Rapsi all oleva maa pindala küll suurenes varasemast 3,9 protsendi võrra, kuid kogusaak vähenes sellest hoolimata 7 protsenti. Rapsi saagikus oli Saksamaal piirkonniti erinev: Lõuna-Saksamaal oli saak väga hea, samas kui mitmes teises piirkonnas kahanes rapsisaak veerandi võrra.

Allikas: Saksamaa Toidu- ja Põllumajandusministeerium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles