Alustuseks noppige ära madalamal paiknevad õunad ja kõige lõpuks uhked ladvaõunad. Õuna ei tohi rebida enda poole, vaid seda peab keerama ülespoole, siis tuleb vili kergemini oksa küljest lahti. Õunte korjamiseks on soovitatav kasutada pehmeid, õhukesi kindaid, kummitäppidega kindad muljuvad ja kahjustavad vilju. Korjama peab õrnalt, sealjuures ei tohi õuntele sõrmedega plekke vajutada ega neid kasti loopida, sest muljutud koht hakkab riknema juba kuu aja jooksul.
Õunte korjamisel tuleks jälgida, et täis kastid ei jääks päikese ega vihma kätte seisma, see vähendab viljade säilivust.
Hoiustamiseks on kõige parem kasutada plastmassist restkaste, kuid kaste valides jälgige, et miski neis õuna koort ei vigastaks, mõnedel kastidel on restiaukude servad liiga teravad.
Kastid peavad olema puhtad. Kasutada võib ka puitkaste, kuid kui nendes on enne juurvilju või õunu hoitud, tuleb need desinfitseerida. Nii kastid kui ka kelder tuleks aegsasti desinfitseerida, juba paar nädalat enne hoiustamist. Kõigepealt peaks üle vaatama keldri puitosad ja kui kusagil on märgata hallitusseeni, siis need kohad tuleb puhastada või välja vahetada.
Kastide ja keldri desinfitseerimiseks võib küsida aianduskauplusest selleks spetsiaalselt mõeldud preparaate. Nende puudumisel võiks kastid üle pesta kaaliumpermanganaadi lahusega ja puitkastid tuleks seejärel korralikult kuivatada, soovitatavalt päikese käes.
Puuvilju võib samuti säilitada elumaja pööningul, verandal, sahvris või kütmata toas. Säilitusruumi ideaaltemperatuur on 2–6 kraadi ja õhuniiskus 80–90%. Soojas ja kuivas ruumis närtsib puuvili kiiresti, liigniiskes aga hallitab ja mädaneb.