Põllumehed lähevad taas Toompeale meelt avaldama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii algas põllumeeste eelmine, 2015. aasta 14. septembril toimunud meeleavaldus Toompeal.
Nii algas põllumeeste eelmine, 2015. aasta 14. septembril toimunud meeleavaldus Toompeal. Foto: Peeter Raidla

Põllumehed korraldavad 12. septembril Tallinnas Toompeal Riigikogu hoone ees kell 13-15 aktsiooni „(M)ärkamine!“, millega kutsutakse avalikkust üles märkama, millised on põllumajandussektori pikale veninud kriisi tagajärjed Eesti toidulauale ja maapiirkondadele. Põllumeeste hinnangul on viimane aeg ärgata ja märgata, mis on juhtunud ja juhtumas Eesti põllumajanduses ning maaelus.

„Meie kõikide eesmärgiks on, et elu Eesti erinevates piirkondades säiliks ja areneks. Kui säilivad töökohad maal, siis jäävad alles ka koolid ning maaelanikele saab pakkuda teisi eluks vajalikke teenuseid. Põllumajandus on jätkuvalt maaelu selgroog, mistõttu mõjutavad arengud põllumajandus- ja toidutootmises väga otseselt maapiirkondi,“ selgitas Eesti Põllumeeste Keskliidu juhatuse esimees Vahur Tõnissoo.

„Oleme justkui märkamatult viimase paari aastaga kaotanud kümnendiku Eesti piimakarjast ja veerandi kodumaisest seakasvatusest, millel on paratamatult tõsine ja pikaajaline mõju eestimaalaste toidulauale ja Eesti maapiirkondadele. Jätkuvalt on vaja teha jõupingutusi tekkinud olukorra leevendamiseks, samas on ka oluline, et suudaksime praeguse kriisi kahetsusväärsetest kogemustest õppida ja olla paremini valmis järgmisteks tagasilöökideks,“ rõhutas aktsiooni eel Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles