Tänavune künni MM toimub Inglismaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pöördader.
Pöördader. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Käesoleva aasta künni maailmameistrivõistlused toimuvad Inglismaal Yorki lähedal 10. ja 11. septembril.  Eesti künnimehed on MMil osalenud taasiseseisvumise järgselt pea kõikidel aastatel ning ka seekord on mehed võistlusteks hästi ette valmistanud.     

Eestit esindavad traditsiooniliselt eelmise aasta Eesti meistrivõistluste võitjad: tavaatrade klassis Raido Kunila Jõgevamaalt ja pöördadraga Jüri Lai Järvamaalt.

Eesti võistkonda kuulub veel künnitreener Urmas Lees Dotnuva Balticust, Eesti poolne MM kohtunik Taavi Võsa Taimekasvatuse Instituudist ja Margus Ameerikas World Ploughing Organization juhatuse liiga Baltic Agrost.  

Eile saatis Eesti võistkond oma traktorid ja adrad Inglismaa poole teele.  Ise lennatakse järele 5.septembril, et neli päeva sealsetel muldadel harjutada ja vastavalt oludele masinaid reguleerida.

Eesti tänavused künnimeistrivõistlused toimuvad 30. septembril ja 1. oktoobril Kehtnas ning nende võitjad esindavad Eestit järgmise aasta maailmameistrivõistlustel Keenias 1.-2.detsembril 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles