„Kuigi meie tamm pole viski laagerdamiseks kõige parem, tahaksime ka mõnd sellest tehtud vaati kasutada, aga seni pole leidnud meest, kes korralikud vaadid valmis teeks,” kurdab Sven Ivanov. Mõni mees on küll lubanud vaadid teha, kuid ei garanteeri, et need pikemat aega vedelikku sees hoida suudavad.
Esimese hooga valmistati 4400 liitrit rukkidestillaati (piirituseks seda nimetada ei saa, sest kangust on kraamil 63,2 kraadi), millega peaks saama täita sada vaati.
Praegu on Moe vanas vaadikeldris viski laagerdumas kahekümnes vaadis: seitsmeteistkümnes 30liitrises, kahes 190liitrises ja ühes 225liitrises.
Ivanov jutustab, et esimesed sada vaati on privaatvaadid ja nende omanikud moodustavad nii-öelda Eesti viski asutajate klubi. Viskiks muutub vaadis olev kraam aga alles vähemalt kolme aasta möödumisel vaatipanekust. Seega tuleb vaadiomanikel päris kaua oodata. Vähemalt korra aastas käib klubi koos ja tutvub oma vaadis toimuvaga.
Viski vaati panemise aeg pole sugugi juhuslikult valitud. Sven Ivanov, kelle personaalne vaat kannab numbrit viis, on sündinud 1969. aasta suvel. „Nii et kui mul midagi muud viiekümnendaks sünnipäevaks võtta pole, siis vähemalt vaat viskit,” lausub ta.
Esimese vaadi sisu, mida on vastavalt Moe piiritustehase ehitamisajale 188,6 liitrit, aga kolme aasta pärast kindlasti pudelisse ei villita. „Võib-olla 25 aasta pärast võib kaaluda, mis sellega saab,” kõneleb Ivanov.
Esimene ports destillaati villiti vaati, kus on varem laagerdunud ehtne Ameerika burboon. „Ega me täpselt ei tea, mis välja tuleb, palju oleneb vaadi ja destillaadi sobivusest, temperatuurist, selle muutumisest,” ütleb Sven Ivanov.