Eesti Grilliliidu kohtunike maitsehindamise alusel antakse Eesti Gala aastaauhinnad üle Pänu Vallikääru aasal Hea Toidu Festivali - Grillfest Epiima laval reedel 10. juunil.
Liipa talus toimunud suure grillipäeva tihedasse kavasse mahtus kolm kaalukat eraldiseisvat sündmust, mille jooksul degusteerisid ja hindasid Eesti Grilliliidu kohtunikud Eesti Grilli Gala tooteid, toimus Grilliliidu 2016. aasta võistlushooaja võistkondade treeningpäev ning Eesti Grilliliidu kohtunike koolituspäev.
Grilliliidu kohtunike maitse alusel hinnati tooteid kuues kategoorias: šašlõkid, marinaadis grill-ribid, marinaadis grill-lihad, toorvorstid, grillvorstid ja kastmed. Konkurents Eesti grillitoodete turul on väga tihe, kuna kokku esitasid tootjad pimehindamiseks 99 erinevat grillitoodet. 10 juunil toimuva Eesti Grilli Gala esimeses osas annab Nielsen Eesti üle auhinnad 2015. aasta müüginumbrite alusel, gala teises osas saavad pärjatud tooted, mis eilsel hindamispäeval Eesti Grilliliidu kohtunikele maitselt enim muljet avaldasid.
Grilliliidu selle aasta võistlushooajal osalevad grillivõistkonnad lihvisid oma grillimise oskusi Grilliliidu peakohtuniku Enn Tobrelutsu kasulike näpunäidete abil. Eilse päevaga omandatud nipid aitavad tõsta võistkondade konkurentsivõimet juba 28. mail Keilas toimuval Eesti meistrivõistlustel šašlõkigrillimises ja 10.-11. juunil Hea Toidu Festivalil - Grillfest toimuval kolmel suurvõistlusel: Koolidevahelised Eesti meistrivõistlused grillimises - Grillium, Eesti meistrivõistlused grillimises - Grillfest ja Eesti rahva barbecue võistlus - BBQ. Grilliliidu võistlushooajal toimub tänavu kokku kümme erinevat grillivõistlust, lisaks sellele toimub sügisel koostöös Eesti Toidumessiga esmakordselt ka Eesti Verivorsti Pidu.