Maailma toiduorganisatsiooni (FAO) toidu hinnaindeks oli aprillis 151,8 punkti, mis on 0,7 protsenti võrra väiksem veebruari näitajast ning 10 protsenti vähem aasta varasemast.
Enim alanes maailmaturul piima ja suhkru hind
Enim langes piima ja suhkru hind. Piimahinnaindeks oli aprillis 127,4 punkti, mis on 2,2 protsenti vähem eelnevast kuust. Kõigi piimatoodete hind langes, kuid enim mõjutas langus või ja juustu hinda. Üks põhjus on varude küllastumine suurematel turgudel.
Suhkru hinnaindeks oli aprillis 215 punkti, mis teeb languseks 1,7 protsenti kuu varasemaga võrreldes. Languse põhjus on Brasiilia hea saak ning eeldatav suhkruroo nõudluse vähenemine etanoolitootmises.
Kõige suurema tõusu tegi taimeõlide hinnaindeks, mis oli aprillis 166,4 protsenti ehk 4,1 protsenti kõrgem kuu varasemast.
Teravilja hinnaindeks oli aprillis 150 punkti, kasvades kuuga 1,5 protsenti, kuid jäädes siiski 10,4 protsenti alla aastatagusele tulemusele. Seejuures enim tõusis maisi hind, samas kui riisi hind jäi üsna madalale.
Liha hinnaindeks oli läinud kuul 146,6 punkti ehk 0,8 protsenti madalamal märtsiga võrreldes. Sealiha ja linnuliha hinnad püsisid peaaegu samal tasemel, kuid veiseliha hind tõusis.