Suur galerii: Tartus algas Maamess (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna avati Tartus Baltimaade suurim maateemaline väljapanek, arvult 24. maamess. Tänavusel üritusel on väljas 450 eksponenti, mess ise laiub 60 000 ruutmeetril.

Messi avasid lõuna paiku Tartu linnapea Urmas Klaas, president Arnold Rüütel, Eesti aasta põllumees 2015 Romet Rässa, ASi Tartu Näitused juhataja Alo Pettai ja maamessi projektijuht Margus Kikkul.

Nagu ikka, on külastajatele uudistamiseks väljas väga suur hulk rasketehnikat nii põllumehele, maaparandajale kui metsatöötlejale. Turutelgis pakuvad väike- ja suurtootjad värsket toodangut. Et tänavuse maamessi tunnusloom on  lehm, pööratakse sel aastal suurt tähelepanu piimandusele ning kutsutakse üles eelistama ja tarbima kodumaiseid piimatooteid.

Show Arena programm on sisutihe. Messi esimesel päeval oli aianduseriala õpilaste mõõduvõtt «Noor aednik». Samuti võisteldi kevadkarikale raievõistluste aladel.

Mess kestab laupäeva, 23. aprillini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles