Agronoom: kanepi kasvatamine on teraviljast tulusam (3)

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepiõli.
Kanepiõli. Foto: SCANPIX

Eilsel kanepikonverentsil, kus otsiti võimalusi võtta kanep ka ehitusmaterjalina kasutusele, väitis ettevõtte Tootsi Peenar juhatuse liige ja peaagronoom Marko Tootsi, et põllumajandusliku kanepi kasvatamine on praegu tulusam kui teraviljaga tegelemine.

Eestis kanepist ehitusmaterjali tootmine alles lapsekingades, kuigi Lätis on ettevõte, kes sellega juba tegeleb, vahendas ERRi uudisteporaal «Aktuaalset kaamerat».

Marko Tootsi on üks põllumees, kes kasvatab Põlvamaal põllumajanduslikku kanepit. Nii nagu paljud kanepikasvatajad on ka tema keskendunud oma kümnel hektaril õlikanepile ning tema sõnul on tegemist väga tulusa äriga.

Eesti põllumajandusmuuseumi vanemteadur Ellen Pärn ütles, et praegusel ajal on Eestis levinud ennekõike kanepi kasvatamine õli saamise eesmärgil, sest õli ja selle tooteid propageeritakse, kuid kiu pool on jäänud tahaplaanile.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles