Otseülekanne: Maamess tutvustab uusimat tehnikat ja pakub kodumaist toitu

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Maa Elu vahendab täna otsepildis Tartus 24. Maamessi, mis toob tavapäraselt Tartusse kokku põllumajandus-, metsandus-, aiandus- ja toiduvaldkonna uudised, võõrustades 450 eksponenti kümnest riigist. Kogu üritus võtab enda alla 60 000 ruutmeetrit ekspositsioonipinda. 

Maamessi pressiesindaja Henrik Urbel selgitas, et tänavu on väljas masinaid ja seadmeid, mida näeb esimest korda nii Eestis, teistes Baltimaades kui ka mujal Euroopas.  

Messil saab uudistada esimest Eestis valmistatud väiketraktorit. Viljandimaal ehitatud traktoril puuduvad rool ja pedaalid ning selle juhtimine käib juhikuga.  

Traktori valmistanud Hydroline`i juhatuse liige Alar Palatu selgitas, et rooli ja pedaalide kaotamisega pole traktori arendus lõppenud ja juba järgmisel aastal on kavas tulla Maamessile traktoriga, mis ei vaja lihtsamate tööde tegemisel enam juhti.  

Nagu eelmistel aastatel, on ka tänavu püstitatud messiplatsile turutelk, kus nii väike- kui suurtootjad müüvad oma toodangut. Tulenevalt tänavuse Maamessi tunnusloomast lehmast pööratakse suurt tähelepanu piimandusele.  

Maamessi pressiesindaja Henrik Urbel lisas, et korraldatakse ka võistlusi. Juba hommikul algas aianduseriala õpilaste mõõduvõtt Noor Aednik 2016, kus tuleb taimi tunda, pookida, kastmissüsteemi ehitada, trimmerile jõhvi kerida ning lahendada kompleksülesannet, mille käigus tuleb ehitatakse lilletorn, lahendada arvutusülesanne ja istutada taimi. 

Täna avatakse messil ka raievõistluste hooaeg Kevadkarikas 2016, mis on tänavu kolmepäevane ja toob vaatajate ette mitu uut ala, sealjuures 12meetriste palkide langetuse.  

Maamess on avatud täna ja homme kella 18ni ning laupäeval kella 16ni.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles