Tule maamessile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maa Elu

Maamessi ametlik avamine toimub küll täna kell 12, kuid juba mitu tundi enne seda tehakse samas algust noorte aednike kutsevõistlustega. Ehk siis maamess on külastajaile valla hommikust alates.

Sel aastal juba 24. korda toimuv maamess on aastatega suutnud huviliste arvu tublisti kasvatada. Siinsamas üleval olev tabel näitab, et kui vaadata viimast 18 aastat, siis on messi külastajate arv selle aja jooksul kasvanud ligi neljakordseks. See, kas tänavu püstitatakse järjekordne publikurekord, selgub nädala lõpus.

Palju oleneb muidugi ilmast. Maa Elu ilmatark ennustab messi ajaks küll mitte eriti meeldivat ilma, kuid ehk ta seekord eksib. Tõsi, seda pole veel juhtunud. Kuid ega üks vihmasabin suuda õige messikülastaja tuju rikkuda. Soe riietus ja kuumad joogid on siin õiged abimehed.

Täna, homme ja ülehomme Tartus toimuv maamess on omasuguste seas ilmselt kõige tuntum. Ja mitte ainult Maarjamaal, vaid kogu Baltikumis. Igavust ei peaks messil keegi tundma. Messi pealaval toimuvad järjest erinevad jõukatsumised. Lisaks juba mainitud noorte aednike kutsevõistlusele selguvad homme ja ülehomme rahvusvahelise raievõitluse kevadkarika võitja ning Postimehe egiidi all korraldatava maamehe võistluse tublimad. Oma mänge pakuvad veel Olivia rapsiõli tootja, John Deere ja Baltic Agro.

Eelmises Maa Elus avaldasime maamessi plaani ja osalejate pika nimekirja. Vaatamist, uurimist ja miks mitte ka ostmist väärivaid väljanäitusi on messil küllaga. Oma väljapanekuga on esindatud ka Maa Elu ja Postimees. Tere tulemast maamessile!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles