Seega ei tasu ka kahjurite ja haiguste pärast kasvatada ei sama liiki ega ka samasse sugukonda kuuluvaid liike mitu aastat samas kohas, vahet tuleks pidada kolm-neli aastat.
Järjestikku ei sobi lisaks juba mainitud ristõielistele kasvama ka liblikõielised (aedhernes, aeduba, põlduba, lääts jt), sarikalised (porgand, pastinaak, till, fenkol, petersell, seller, köömen), maltsalised (spinat, söögipeet, lehtpeet), korvõielised (aedsalat, artišokk), maavitsalised (kartul, tomat, baklažaan, füüsal), kõrvitsalised (kõrvits, kurk, kabatšokk, patisson, arbuus, melon), liilialised (söögisibul, rindeline sibul, spargel, porrulauk, küüslauk, murulauk jt laugud. Murulauk jt püsikuist laugud kasvavad mitu aastat ühel peenral, aga noorendades leidke neilegi uus koht).
Külvikorda sisse seades jagage peenramaa kasvatatavate aiaviljade järgi kolmeks-neljaks osaks. Mulla huumusevarusid on vaja orgaanilise väetisega pidevalt täiendada. Vanemates aiandusraamatutes on orgaanilise väetisena eelkõige silmas peetud laudasõnnikut, mis kaevati või künti sügisel mulda.
Lihtsas külvikorras jagati köögiviljad tinglikult kolme suurde gruppi selle järgi, kui rammusat mulda ükski kultuur vajab ja kuidas liik talub värsket sõnnikut. Esimesse grupis on kultuurid, mis tahavad eriti rammusat mulda, värsket sõnnikut taluvad ja kasutavad hästi näiteks peakapsas, lill- ja rooskapsas, kurk, kõrvits, seller. Teise gruppi arvati need, mis on natuke vähenenud mullaviljakuse suhtes leplikud ja kasutavadki paremini sõnniku järelmõju, sellised on kartul, porgand, peet, kaalikas, spinat, tomat, aeduba, aedsalat. Kolmandas rühmas on aga kultuurid, mis saavad väga hästi hakkama lahjemal väiksema huumusesisaldusega mullal, näiteks aedhernes, redis, nuikapsas; maitsetaimede aroom ja maitse ongi just lahjal mullal kasvades palju tugevam. Köögiviljamaa igale osale anti sõnnikut kolme aasta tagant ja kultuurid said igal aastal kasvukoha oma väetustarbe järgi.